Skip to content

Новият Zenvo TR-S вече е факт! Суперавтомобилът успя да ни впечатли с мощ, бързина, а и доста готина външност.

Конструкцията на машината всъщност е класическа. Използвани са лек алуминиев и стоманен монокок със стоманени подрамки и купе от карбонови влакна. Това означава, че теглото ѝ е перфектно – 1495 кг.

Състезателните мотиви са видими и в интериора. Седалките са с карбоново покритие, и като цяло въглеродът е преобладаващият материал, намерил място в купето. Alantara е използвана пестеливо, за да може отразяването в предното стъкло да се сведе до минимум.

Дисплеят на цифровия панел е заместен от хоризонтален обортомер, а скоростният лост е точно това, от което се нуждае един пилот. Премахнати са климатичната и озвучителната система, дори въздушните възглавници липсват.

Суперавтомобилът е оборудван със зверски 5,8-литров V8 с два компресора. Двигателят осигурява мощност от 1177 конски сили при 8500 оборота и въртящ момент от над 1100 Нм. В задвижването се включва и 7-степенна трансмисия с двоен съединител и две настройки. Водачът има на разположение режим Race, при който промените се извършват механично и целта им е да подарят почти състезателно усещане. При Road от друга страна, фокусът е върху гладкото возене.

Максималната скорост на Zenvo TR-S е електронно ограничена до 325 км/ч. Укорението до 100 км/ч отнема само 2,8 секудни, а до 200 – 6,8 секунди.

Технически детайли:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова