Skip to content

Първият изцяло електрически седан на британския производител Aston Martin се очаква да излезе на пазара през 2021 г, при това – като Lagonda. За желанието на компанията да навлезе на пазара на електромобили се говори отдавна, но сега за пръв път имаме информация за толкова амбициозен проект.

Досегашният опит на Aston Martin в този сегмент се състоеше в електрифициран Rapide. Това готино возило ще се лансира в лимитирана серия от 155 бройки.

На тазгодишния салон в Женева британците показаха своя електрически Lagonda Vision Concept. Той ни дава няколко визуални жокера какво да очакваме от предвидения за 2021 модел.

Дизайнът е доста напредничав, като не може да не отбележим новите пропорции, нито пък двете противоположно отварящи се врати. Впечатление правят и двете остъклени крила на покрива.

Автомобилът е четириместен – за да сме точни има четири удобни индивидуални кресла. Отзад са сложени сгъваеми стъпала за краката, а предните кресла могат да се завъртят на 180 градуса.

От Aston Martin все още пазят в тайна детайлите около задвижването. Знаем обаче, че едно зареждане на батерията ще осигурява пробег от 640 км.

Lagonda ще се превърне в електрическото подразделение на Aston Martin в близкото бъдеще. Към момента освен седана са предвидени и Lagonda Gran Turismo и Lagonda SUV.

Автор: Емануила Гавраилова