Skip to content
Начало » 2018 Chevrolet Corvette ZR1

2018 Chevrolet Corvette ZR1

„Кралят се завърна, по-силен и добър от всякога“. С тези думи ръководството на Chevrolet представи новото купе Corvette ZR1.

Все още не са оповестени много от спецификите по автомобила. Засега знаем, че ще се предлагат два опционални пакета – Low Wing и ZTK Performance Package.

„Ниското крило“ ще помогне на машината да увеличи притискателната сила с до 70% в сравнение със заводския Z06. От друга страна Performance Package ще даде още 60% притискателна сила, или 430 кг, спрямо предния пакет. В PP са включени още Magnetic Ride Control система, специфична конфигурация на шасито и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

Интериорните решения за ZR1 Coupe включват волан от карбонови нишки, кожен салон от Nappa, Performance Data Recorder регистратор и чудна аудиосистема Bose.

Автомобилът е оборудван с усъвършенстван 6,2-литров двигател LT5 V8. Той осигурява мощност от 755 конски сили и максимален въртящ момент от 969 Нм. Агрегатът може да комбинира работата си със 7-степенна механична трансмисия с активен синхронизатор или с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

От компанията производител обясняват голямата мощност с усилията си по създаването на ексклузивна система за двойно впръскване на горивото. По този начин максималната скорост възлиза на завидните 337 км/ч.

Изпълнителният екип на Chevrolet обяви, че автомобилът ще бъде произведен в лимитирана серия, но колко автомобила точно ще се появят на бял свят е все още неизвестно. Не се знае и цената. Въпреки това продажбите ще започнат още тази пролет.

Автор: Емануила Гавраилова