Skip to content
Начало » 2018 BMW i8 Roadster

2018 BMW i8 Roadster

Хибридният кабриолет BMW i8 Roadster най-сетне дебютира! Заедно с него на автошоуто в Лос Анджелис бе представена и усъвършенстваната версия на вече 4-годишното купе i8.

Макар и доста симпатичен, роудстърът не изненадва никого с външния си вид. И при него е използвана подсилена с карбон пластмаса за изграждане на структурата. Предимството и е, че е толкова здрава означава, че свалящият се покрив е достатъчно голям, без да се налага каросерията да бъде подсилена.

Като споменахме покрива – той е мек и текстилен, вдига се и се сваля доста тихо, но когато е прибран ограничава така или иначе малкото багажно място, с което разполага автомобилът. Гюрукът може да се разгъва и прибира при скорост под 50 км/ч, а целият процес трае 16 секунди.
Вратите, отварящи се настрани и нагоре, които са ни добре познати от купето, са запазени и тук – отново без рамки.

Разликата между двата автомобила идва при теглото – кабриото е с 60 кг. по-тежко от 1535-килограмовото купе.

И двата модела обаче са с усъвършенствана хибридна система.

Бензиновият трицилиндровтурбо двигател с обем 1,5 литра генерира мощност от 231 коня и 320 Нм. Той се комбинира с подобрен електродвигател, осигуряващ 143 конски сили и 250 Нм въртящ момент. Когато двата мотора работят едновременно мощността скача на 374 к.с.

Пробегът само на електрически режим на роудстъра е 53 км., докато на купето е 55 км. Купето ускорява до 100 км/ч за 4,4 секунди, а роудстърът – за 4,6. И двете са електронно ограничени по отношение на скоростта – таванът е 250 км/ч.

2018 BMW i8 Roadster галерия:

2018 BMW i8 Roadster видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова