Skip to content
Начало » 2018 Bentley Bentayga V8

2018 Bentley Bentayga V8

Британския автомобилен колос Bentley показа последната вариация на култовия кросоувър Bentayga. Бензиновият V8 не се дублира с W12 или TDI, а е крачка напред от страна на производителя.

На първо място ще отбележим, че всъдеходът е с доста приятна визия. Оборудван е с оригинални ауспухови тръби, а като допълнителна опция се предлагат и високотехнологични композитни спирачни механизми. Автомобилът е със задвижване 4х4, като колелата са разкрасени с ексклузивни 22-инчови джанти.

Водачът има на разположение функцията Start/Stop на двигателя. Друга интересна особеност е системата за деактивация на цилиндрите. Тя позволява половината цилиндри да се изключат за 0.2 милисекунди без да се наруши спокойствието в купето.

Интериорът до голяма степен е отражение на желанията на собственика. Използват се въглерод и кожа, като особено впечатление ни прави новия волан, но тяхната комбинация е свободна за интерпретация.

Двигателят, на който е поверено задвижването на Bentaga, е 4-литров V8 с мощност от 550 конски сили и въртящ момент от 770 Нм. Според Bentley, този бензинов агрегат е със смесен разход на гориво – 11,4 л/100 км.

Въпросният V8 съчетава работата си с 8-степенната автоматична трансмисия ZF, за да генерира максимална скорост от 290 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч от своя страна отнема 4,5 секунди.

2018 Bentley Bentayga V8 галерия:

2018 Bentley Bentayga V8 видео:

Автор: Емануила Гавраилова