Skip to content
Начало » 2018 Audi RS4 Avant

2018 Audi RS4 Avant

Новото Audi RS4 Avant стъпи на сцената на автомобилното изложение във Франкфурт. Това е най-мощната версия на модела до момента, така че ествествено направи дебюта си на култовия европейски салон.

Автомобилът е с обновено окачване, като е с цели 70 мм по-ниско от базовия A4 Avant. Като допълнителен пакет се предлагат и пренастроена кормилна система, адаптивни амортисьори и карбоново-керамична спирачна система.

Досегашният 4,2-литров атмосферен V8 е подменен с нов двигател – 2-турбинен V6 с обем 2,9 литра, разработен съвместно от експертите на Audi и Porsche. Той осигурява мощност от 450 конски сили и увеличен въртящ момент на 600 Нм.

Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч, но цифрата може да скочи до 280 км/ч, ако се добави пакетът RS. Ускорението до 100 вече отнема с 0,6 секунди по-малко, като заветната скорост се развива за 4,1 секунди.

Трансмисията е автоматична, с 8 степени и позволява смяната на предавките от волана. Не е изненада, че и това поколение Avant е  снабдено със системата за 4х4 – quattro.

Audi RS4 Avant се предлага на цени, започващи от 79 800 евро.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

2018 Audi RS4 Avant галерия:

2018 Audi RS4 Avant видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова