Skip to content
Начало » 2018 Aston Martin V8 Vantage

2018 Aston Martin V8 Vantage

Новият Aston Martin Vantage бе показан на феновете на легендарния автомобил. Моделът за 2019 г. е преминал фейслифт, засегнал както обвивката, така и конструкцията.

Vantage 2018 е построен върху осъвременено и олекотено шаси на DB11 и в резултат е по-лек с цели 136 кг.

Каросерията на машината е запазила традиционните си очертания. Предният сплитер насочва въздуха към дъното на автомобила. За точното въздушно движение са конструирани специални канали. В задния си край Vantage има дифузьор и заден капак, които допълнително увеличават притискателната мощност.

Засега това е единственият модел на Aston Martin с електронензадендиференциал. Акаптивното окачване предоставя на собственика три работни режима: Sport, SportPlus и Track.

По отношение на интериора возилото до голяма степен наподобява DB11. Дизайнът на седалките обаче е дал приоритет на комфорта на шофьора. На негово разположение са бутон за включване и изключване, асистент за лесно паркиране, 8-инчов дисплей и точка за достъп до безжичен интернет. Друга екстра е безключовият достъп до интериора.

Допълнителният пакет Sports Plus Pack предлага като опция карбонови елементи, подсилена конструкция на седалките и нов, спортен волан.

Vantage 2018 е оборудван с мощен V8 с два турбокомпресора и работен обем 4 литра, който работи в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия. Двигателят, взет от Mercedes-AMG, осигурява ускорение за 3,6 секунди до 96 км/ч. Максималната скорост е 315 км/ч.

Автомобилът се предлага за цени, започващи от 154 000 евро, или 149 995 щатски долара. В родна Великобритания цената на возилото е 120 900 паунда. Поръчките за новия Vantage вече валят, като първите екземпляри ще бъдат доставени през второто тримесечие на тази година.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Aston Martin V8 Vantage галерия:

Aston Martin V8 Vantage видео ревю:

Автор: Емануила Гавраилова