Skip to content
Начало » 2017 Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

2017 Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Автоизложението в Монтерей, Калифорния бе открито подобаващо от „луксозния автомобил на бъдещето“ дело на Mercedes-Benz – Maybach 6 Cabriolet. Разбира се, това е все още концептуален модел, но ни дава доста явна представа за идеите на компанията.

Двуместното кабрио е построено на 5,7-метровото шаси на Vision 6, като приликите не свършват дотук. Двата модела споделят още полегата задна част и хромирана решетка. Новост е падащият покрив с нишки от розово злато. Задницата напомня тази на скъпа яхта. Гумите са обути върху ексклузивни 24-инчови джанти.

Интериорът е светъл и приветлив. От  Mercedes са заложили на бяла кожа напа, зашита в диамантен мотив. Салонът е подсилен с копчета, направени по същата технология като известните честърфийлдски дивани. Пасажерите стъпват на обработено дърво с алуминиеви стъпенки за комфорт.

Високотехнологичното табло е изключително изчистено. Впечатление правят единствено трите въздушни отвора и няколко прибора. Водачът контролира возилото с гласови команди, благодарение на системата Concierge. Специални биометрични сензори преценяват настроението на пасажерите и променят настройките си според ситуацията. Пред двете седалки има големи head-up дисплеи, които презентират нужната в момента информация на предното стъкло.

Машината се задвижва от 4 електродвигателя – по един за всяко колело. Общата мощност, с която разполага кабриолетът е 740 к.с., като от компанията уверяват, че ускорението до 100 км/ч ще отнема по-малко от 4 секунди.

Едно зареждане на Maybach 6 Cabriolet му осигурява пробег от над 330 км. Благодарение на иновативната система за зареждане с прав ток, ще можете да добавите 130 км към пробега, прекарвайки само 5 минути на зарядна станция.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet галерия:

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet видео ревю:

Автор: Емануила Гавраилова