2017 Techart 718 Cayman

Techart, добре познати майстори в тунинговането на Porsche-та, ни представиха цели шест автомобила на изложението в Женева, и забележете – три от тези проекти не бяха виждани досега! Страхотна изненада за 30-тата година на компанията от Леонберг!

Първият модел е основан на Porsche Panamera Turbo GrandGT. Придобил е пакет за „раздуване” на каросерията и нови 22-инчови джанти, интериорът е преобразен ръчно, а мощността – засилена.

Автомобилът ще влезе в продажба в средата на тази година.

Следва отвореният GTstreet R. Екстериорът на красивото Cabrio с карбонови елементи и изпускателна система с четири тръби и пневматично регулирани клапи са заети директно от Coupé варианта на автомобила. Налични са две опции засягащи интериора. Подобно на купето, открития модел разполага със 720 коня и 920 Нм. Колкото до ускорението – 100 км/ч се развиват за 2.7 секунди, а 300 – за 23.3 секунди. Цената все още не е обявена, но предвижданията са за нещо от рода на 800 000 лева.

Последната, но не и по важност, премиера е на Techart Coupé, базирано на Porsche 718 Cayman S. Аеродинамичният комплект представлява странични „перки”, заден дифузьор и двукомпонентен фронтален пласт, а задните спойлери се предлагат в два варианта. Цялостното окачване на купето е понижено с 30 мм, а новите джанти са с размер от 21 цола. Изпускателната система с клапи осигурява страшно добър звук. Стандартният 2.5 литров мотор с 4 цилиндъра осигурява мощност от 350 коня, но след интензивния тунинг вече е способен на 400 конски сили. Максималната скорост става 296 км/ч, а старта от 0 до 100 отнема 3.9 секунди.

Освен споменатото, Techart показаха и Techart Coupé (основан на Porsche 928 S4 за почитателите на „йънгтаймери”), и уникален юбилеен вариант на Magnum, базиращ се на Cayenne Turbo.

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *