2017 Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S

На автосалона в Женева от американската компания Scuderia Cameron Glickenhaus, собственост на мултимилионера и режисьор Джеймс Гликенхаус, ни показаха „гражданския” вариант на състезателното си купе 003, получил името 003S.

Автомобилът тежи не повече 1360 кг. благодарение на карбона, употребен за изработването на монокока. Аеродинамичните компоненти създават притискателна сила равна на 703 кг. при развиване на скорост от 250 км/ч.

SCG 003S се задвижва от 4,4-литров битурбо V8 мотор, осигуряващ мощност от 800 конски сили и 850 Нм. В комбинация със 7-степенната секвенциална трансмисия, максималната скорост възлиза на 349 км/ч, а ускорението до 100 отнема само 3 секунди.

Важната задача пред спортната машина е да надмине рекорда за най-скоростна обиколка на пистата „Нюрбургринг” от серийна кола. В момента това постижение се държи от Lamborghini Huracan Performante с неговите 6 минути и 52,01 секунди. От SCG са уверени, че 003S ще се справи с това предизвикателство за 6 минути и половина.

Изработката на автомобилите е възложена на италианците от Manifattura Automobili Torino, но към момента не се знае кога ще започнат продажбите и каква ще е цената на суперавтомобила.

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *