2017 Porsche 911 Turbo S Exclusive Edition

Почитателите на Porsche ще бъдат приятно изненадани с последната и най-мощна модификация на модела 911 Turbo S, наречена неслучайно Exclusive Edition.

На пръв поглед автомобилът се различава от базовия вариант по новия си златисто-жълт цвят, дело на подразделението Porsche Exclusive Manufaktur. В интериора се забелязват акценти в същия цвят, като например подглавниците на седалките, които пък могат да бъдат нагласени в 18 различни позиции.

Другите нововъведения включват керамични спирачни механизми, адаптивно окачване PASM, завиващи задни колела и 20-инчови джанти, както и опционален пакет Sport Chrono.

Последно, но не и по важност, ще обърнем внимание на задвижването. Porsche 911 Exclusive Edition е оборудван с 3.6-литров 6-цилинров бензинов турбодвигател, също като стандартната версия. Разликата е, че агрегатът на новата модификация разполага с 27 конски сили повече. Общата мощност възлиза на 607 конски сили и 750 Нм въртящ момент. Таванът на скоростта достига 330 км/ч, стартът до 100 отнема 2.9 секунди, а до 200 – 6.9 секунди.

Ексклузивната серия ще вкючва само 500 автомобила. Всеки от тях ще се предлага заедно с комплект чанти и уникален часовник от Porsche Design, изработен от титан и карбон.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Porsche 911 Turbo S Exclusive Edition фотогалерия:

Автор: Емануила Гавраилова