2017 Mercedes-Benz Concept A Sedan

Поредният страхотен автомобил, дебютирал на салона в Шанхай, е концептуалният Mercedes Concept A Sedan. Машината е олицетворение на модерното разбиране на компанията за компактния клас коли.

Автомобилът има за цел да ни загатне възможния облик на седан версията на А-Class и да ни демонстрира стандартните пропорции за новите модели на марката, черпещи вдъхновение от архитектурата MFA2. Всъщност, по всяка вероятност ще започне серийното му производство на базата на точно тази платформа. Някои от най-вероятните модели, които ще се основават на MFA2 включват А-, В-Class, новите CLA и GLA, а също и нов кабриолет и ново компактно купе.

Прототипът се характеризира с мускулест профил и нетипични очертания. Той е със 7 см по-къс, 9.3 см по-широк и 3 см по-нисък от производствения вариант на CLA, а също така има и по-ниски странични прозорци.

Използвана е радиаторната решетка AMG Panamericana с вертикални хромирани ребра, а на капака са монтирани чифт въздухозаборници. Светодиодните фарове са покрити с ултравиолетова боя, която отразява светлината различно в зависимост от това къде се намира колата и по-точно – какво е осветлението наоколо.

Загадъчната външност на автомобила е подчертана от затъмнените стъкла. Страничните огледала са сложени не в ъгъла, сключен между вратата и предната колонка, а директно върху вратите. Долната част на задната броня е боядисана, така че да имитира дифузьор. Атрактивният вид на машината е завършен от 20-цолови алуминиеви джанти.

Mercedes-Benz Concept A Sedan галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *