Skip to content
Начало » 2017 McLaren Senna

2017 McLaren Senna

Британците от McLaren Automotive направиха официално откриване на новия си McLaren Senna, почитащ култовия пилот Айртон Сена. Високоскоростният модел има амбицията да бъде флагшип на марката, и въпреки, че е създаден за пистата, Senna законно може да лети и по пътищата.

Автомобилът е с карбонови шаси и каросерия. Това го прави свръх лек с тегло от едва 1198 кг. – истинско постижение за McLaren. Аеродинамиката също е забележителна. Разработчиците са имали за цел да максимизират притискателната сила като са превърнали революционните си идеи в реалност.

Senna е с модернизиранонезависимоокачване с хидравлични адаптивни амортисьори и стабилизатори за напречна устойчивост RaceActive Chassis Control II. Машината е получила и най-съвършената спирачна система, разработвана от McLaren.

Уникален 4-литров мотор V8 с две турбини отговаря за задвижването. Двигателят работи с автоматична трансмисия със 7 степени и 2 съединителя. Тази комбинация осигурява мощност от 800 конски сили и 800 Нм въртящ момент, която се изпраща и до четирите колела.

Към момента няма категорична информация за скоростните характеристики на купето, но спекулациите сочат, че ускорението до 100 ще отнема 2,5 секунди, докато за максималната скорост предложенията варират над 320 км/ч.

Шофьорът ще може да избира между няколко режима на движение – Race, Track, Sport и Comfort. Всеки един от тях ще оказва влияние на работата на двигателя.

McLaren Senna е на цена 1 милион щатски долара (или 750 000 британски паунда). От него ще бъдат произведени 500 бройки, като вече всички са продадени.

2017 McLaren Senna фотогалерия:

2017 McLaren Senna видео:

Автор: Емануила Гавраилова