Skip to content
Начало » 2017 Lamborghini Huracan Performante

2017 Lamborghini Huracan Performante

Часове преди премиерата на суперколата Huracan Performante на изложението в Женева, от италианската компания производител Lamborghini разкриха техническите характеристики на специалната модификация.

Акцентите в интериора са спортните седалки, за които е използвана черна алкантара, дюзите за въздух, перата зад волана за смяна на предавките, дръжките на вратите и централната конзола, изработени от композитни материали. Подновеният дисплей в салона позволява конфигуриране в зависимост от избрания режим на шофиране – Strada, Sport или Corsa, както и да се използва варианта поддържащ Apple CarPlay.

Патентовани са изцяло нови въглеродни композитни материали, от които е изградена конструкцията на Performante, като нововъведенията са внедрени най-вече в задния спойлер, предния капак, задната броня с дифузьор и въздухопроводите. В допълнение е монтирано и задно крило, подобряващо със 750% пълното спиране за разлика от Huracan Coupe, както и поведението в завои при висока скорост анонсират от Lamborghini.

Модела Huracan Performante може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 2.9 секунди и от 0 до 200 км/ч за 8.9 секунди при максимално достижима скорост от 325 км/ч. Това разбира се е благодарение на допълнителните 30 конски сили и 40 Нм, които са добавени към базовите 640 коня и 600 Нм въртящ момент на известния 5.2 литров атмосферен V10 мотор, комбиниран със 7-степенна скоростна кутия с два съединителя.

За достигане на тези резултати теглото на Performante е намалено с 40 кг, оптимизирана е динамиката на автомобила, подобрена е системата за всмукване на въздух, проектирани са нови титаниеви клапани и е разработен нов дизайн на ауспусите.

Нетърпеливите купувачи могат да разчитат на доставка още през лятото. Huracan Performante ще се предлага в Европа и Америка на цени започващи от 195 040 евро и съответно 274 390 долара без данъците.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

2017 Lamborghini Huracan Performante галерия:

2017 Lamborghini Huracan Performante видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова