Skip to content
Начало » 2017 Jaguar F-Type

2017 Jaguar F-Type

Новата серия Jaguar F-Type успява да ни изненада с множеството високотехнологични въведения и модернизиран облик.

На разположение водачът има полуавтоматична система, отговаряща за паркирането – с нея успоредното паркиране и в най-тесните места става за отрицателно време с минимум усилия.

Функцията засича възможното паркомясто, когато минете близо до него, и посредством специални ултразвукови сензори измерва площта му. В случай, че е подходящо за автомобила, поема управленето, а единственото, което остава за Вас е да натиснете бутона, да смените на задна предавка и да следите подаването на газ и спирачките.

Друга екстра е информацонно-развлекателната технология Touch Pro. По думи на специалистите от Jaguar тя е с бързи и точни реакции като таблет, разполага със смарт навигация (Share ETA) и онлайн апликации, показващи например данни за трафика и прогнозата за времето, или изобщо всичката информация, от която бихте имали нужда в реално време.

Освен това F-Type автомобилите са оборудвани с революционната ReRun функция, която използва кадрите от GoPro и сведенията за движението, за да създаде спомен за приятните моменти от управлението на колата.

Новите автомобили са с ясно различим дизайн, дължащ се на характерната предна броня, а известна доза от атрактивния им вид се основава на Full LED предните фарове, които също така благоприятстват безопасното и спокойно шофиране.

Интериорът е отличен – с издължени олекотени седалки, които имат опции за вентилация и затопляне, и обновени алуминиеви и хромирани покрития, създаващи перфектна хармония с подобрените цветови решения. За всички F-Type автомобили е на разположение и коженатаопция в цвят Siena Tan.

В чест на дебюта на гамата, от Jaguar са решили да ни поглезят и със специален модел – 400 SPORT. Подобреното шаси на машината включва спирачна система Super Performance, механичен шпер диференциал, система за програмируема динамичност и върви с 20-цолови джанти с цвят на покритието Dark Satin Grey. Има опция автмобилът да е със задвижване на четирите колела или със задно предаване. Моторът е 3.0-литров V6 с механичен компресор, осигуряващ мощност от 400 конски сили. Моделът ще е на пазара само една година, но за сметка на това – в целия свят.