Skip to content
Начало » 2017 BMW Series 8 Concept

2017 BMW Series 8 Concept

Официалното представяне на най-новия модел на BMW GroupSeries 8 Concept се състоя по време на конкурса за дизайн Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Смята се, че този автомобил ще успее да върне на BMW водещото място в премиум-сегмента.

В него се забелязва последователността на марката по отношение на дизайна, но същевременно са реализирани и свежи идеи. Цветът на возилото например е създаден специално за случая – това е уникалното съчетание от сиво и синьо Barcelona Grey Liquid. Нови са и 21-инчовите джанти.

Интериорът в никакъв случай не е останал на заден план. За направата на салона са използвани луксозни кожи, а също алуминиеви и карбонови елементи. Може би най-впечатляващи обаче са iDrive контролерът, направен от стъкло Swarovski, и селекторът на скоростната кутия.

Платформата CLAR, така добре позната ни от 5-Series и 7-Series, ще залегне в основата и на бъдещото 8-Series. Двигателите също са взети от тези два модела. На разположение ще има голям избор – за модела са патентовани 825, 830, 835, 845, 850, 860, М8 и М850.

Концептуалният модел ще бъде ползван за основа на серийно купе, чиято поява на пазара е планирана за 2018 г. Това ще бъде може би най-сериозното лансиране на модели в историята на BMW.

BMW Series 8 Concept галерия:

Автор: Емануила Гавраилова