Skip to content

От BMW направиха официална премиера на новото си състезателно купе M4 GT4 на специално събитие на легендарата писта „Нюрбургринг”. То е дело на спортното подразделение на компанията – BMW Motorsport.

Вратите, покривът и капакът на автомобила са направени от карбон. Налице са и неизменните елементи за всяка спортна кола – предни сплитери, олекотена изпускателна система и регулируемо задно крило.

Окачването е обновено с нови регулируеми пружини, амортисьори Öhlins и стабилизатори за напречна устойчивост. Обновена е също и спирачната система – инсталирана е по-ефективна такава с големи дискове.

Според експертите от BMW M4 GT4 е с по-голяма надеждност и простота на обслужването от предшествениците си. Тя се задвижва от двигателя на M4 Coupe – силов 6-цилиндров M TwinPower Turbo с обем 3 литра. Агрегатът развива мощност от 431 коня и работата му се допълва от 7-степенна програмирана като за писта скоростна кутия с 2 съединителя.

Цените за спортното купе започват от 169 000 евро, като вече има поръчки.

GT4 ще получи хомологация в първия ден на януари и ще поеме ролята на автомобил, използван за европейските серии от Ekris. Именно това е отборът, който се занимаваше толкова много с подготовката на предишния М4 за пистовите надпревари за GT автомобили.

Автор: Емануила Гавраилова