Skip to content

Вече знаем, че BMW се стреми да се наложи на пазара за хибриди и електромобили. По думи на компанията, планове им включват лансиране на 25 такива автомобила, 12 от които изцяло електрически. В този дух, те показаха последното си произведение – концептуалното електрическо возило i Vision Dynamics.

Визуално, първото нещо, което се набива на очи е липсващата радиаторна решетка. Вместо това, експертите от BMW са заложили на декоративни елементи по предницата на каросерията. От една страна те маскират вградените сензори и датчици, а от друга демонстрират фирмения дизайн на компанията.

Твърди се, че i Vision Dynamics ще е способен да пробяга 600 км с едно зареждане. За съжаление, все още не са известни детайлите около мощността и задвижването му, но бе потвърдено, че машината ще ускорява до 100 за 4 секунди, а максималната ѝ скорост ще е над 200 км/ч.

Този модел засега е трети в продуктовата гама на BMW за този клас. Той най-вероятно ще носи името i5, тъй като предполагаемо се нарежда между i3 и i8. Освен това, се спекулира, че ще получи ново лого.

BMW се похвали с Vision Dynamics по време на изложението във Франкфурт, като освен него представи модернизираната версия на i3 и нейният S-вариант.

BMW i Vision Dynamics галерия:

BMW i Vision Dynamics видео ревю:

Автор: Емануила Гавраилова