2017 BMW Alpina D5 S

Тунинг студиото Alpina приключи с амбициозния си проект по тритурбинното дизелово BMW. Според екипа, който се е потил над машината, тя е най-високоскоростното дизелово возило в момента.

Комби версията е оборудвана със задно пневматично окачване, като спирачките и настройките за нея и седана са тези, които намираме в B5 Bi-Turbo. Като допълнение по желание на собственика може да бъде добавен активен контрол на накланянето при завой, както и завиване на задните гуми. Като заговорихме за тях – колелата са 20-цолови производство на Alpina, обути в гуми 255/35 и 295/30 – съответно отпред и отзад.

Разбира се, майсторите са оставили сърцето и душата си под капака. Благодарение на усилията им, машината се задвижва от 3-литров редови шестак, който осигурява мощност от 388 конски сили и 800 Нм въртящ момент още при създаването на 1750 об/мин.

Агрегатът се комбинира с 8-степенна автоматична трансмисия, която насочва тази сериозна мощност и към четирите колела. Това означава, че ускорението до 100 км/ч отнема едва 4,4 секунди, докато скоростта удря таван при 286 км/ч.

BMW Alpina D5 S ще се продава на цени от 87 900 евро за седана и 90 400 евро за комбито. Първите собственици ще могат да получат своите автомобили още през първите месеци на годината.

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *