Skip to content
Начало » 2017 Audi R8 LMS GT4

2017 Audi R8 LMS GT4

Audi избухна с напълно новото Audi R8 LMS

Съзтезателният автомобил е проектиран да изпълни изискванията за Сезон 2017 на „Сериите Льо Ман” и GT3 шампионатите. Audi R8 LMS е първия GT3 болид, при който за допълнителна якост карбоновия елемент отзад е подсилен с пластмаса за абсорбиране на удар в задната част при катастрофа. Така изискванията за безопасност, подобни за един LMP автомобил, какъвто е R18 e-tron quattro например са напълно покрити.

Допълнителна сигурност за пилота на пистовата кола придава закрепената директно за шасито седалка Audi Protection Series PS1, като при удар може да се излезе директно през отвор на покрива – абсолютна иновация за GT3 автомобил. За удобство Audi са внедрили и бързо регулируема система за височина и позиция на волана и педалите.

Новия Audi R8 LMS е олектоен с 25 кг до номиналните 1225 кг, но за сметка на това здравината на усукване е увеличена с 39%. Самото шаси е по-леко от предшестващото го с около 30 кг , като цялото тежи 252 кг.

Разработен е 5200-кубиков V10 двигател, съчетан с изцяло нова 6 степенна трансмисия. Максимално достигнатата мощност на Audi R8 LMS е 585 конски сили. Съзтезателният болид ще може да бъде поръчван през второто половина на годината, като първите доставки ще се осъществят едва в края на 2015 г.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова