Skip to content
Начало » 2017 AC Schnitzer BMW i8

2017 AC Schnitzer BMW i8

В шоурум в лъскавия Абу Даби бе показана тунингована от AC Schnitzer версия на BMW i8, определяна като един от най-впечатляващите проекти създадени на базата на този модел.

Суперколата е снабдена с цялостния пакет на AC Schnitzer. Някои от най-забележимите нововъведения са страничните прагове и предният сплитър, големият статичен заден спойлер, както и 21-цоловите джанти AC Schitzer.

Базовият i8 е оборудван с внушителен хибриден двигател, комбиниращ бензинов и електрически мотори, чиито батерии могат се зареждат и в електрическата мрежа. По тази причина изменения по задвижването на автомобила не са предприети.

Бензиновият агрегат има едва три цилиндъра и обем от скромните 1,5 литра, но въпреки това показателите му са 231 коня и 320 Нм. Като се съчетае и с електромотора, цялостната мощ на автомобила представлява 362 к.с. и въртящ момент от 570 Нм. С тези характеристики i8 развива от 0 до 100 км/ч за скромните 4,4 секунди. Освен всичко това, друг голям плюс е разумният разход на гориво – 2.5 л./100 км.

Информация и снимки от събитието бяха предоставени от изданието Carscoops.

2017 AC Schnitzer BMW i8 галерия:

Редактор: Емануила Гавраилова