Skip to content
Начало » 2016 W Motors Fenyr SuperSport

2016 W Motors Fenyr SuperSport

.

Дубайската компания W Motors, която нашумя преди няколко години със създаването на суперколата Lykan HyperSport, представи свой нов модел, наречен Fenyr Supersport. Автомобилът бе официално представен на стартиралият вчера автомобилен салон в Дубай, ОАЕ.

Fenyr Supersport е с алуминиева тръбна конструкция и карбонови панели по купето. Машината е създадена като конкурент на недосегаемият Bugatti Veyron. Дизайнът е почти-същият като на първия дубайски модел, но основният акцент при новата машина пада върху мощността и динамиката. Задвижването е поверено на 4,0-литров боксерен двигател, с мощност около 900 конски сили и максимален въртящ момент 1200 Нм. Моторът е дело на германското ателие за доработка на двигателите на Porsche – RUF Automobile.

От W Motors твърдят, че Fenyr Supersport е способен да ускори от място до 100 км/ч за 2.7 секунди и да достигне максимална скорост над 400 км/ч.

Цената на изваяното арабско возило ще бъде около 3 милиона долара, а серийните екземпляри най-вероятно ще са ограничени до 25.