Skip to content
Начало » 2016 BMW i Vision Future Interaction Concept

2016 BMW i Vision Future Interaction Concept

Германският автомобилен производител BMW започна новата 2016-та година с представянето на високотехнологичен концептуален роудстър, базиран на прототипа i8 SpyderПроектът носи името “i Vision Future Interaction и може да се движи изцяло самостоятелно.

Сред основните предимства при новата машина е модерният 21-инчов панорамен дисплей,  поставен на таблото от страната на пасажера. Той се управлява чрез жестове, благодарение на разработената система AirTouch gesture control. На борда е монтиран и специален 3D инструментален панел, който предоставя на водача подробна информация за моторните превозни средства и препятствия по трасето.

Концептуалният BMW i Vision Future Interaction разполага с уникален селектор за управление, който предлага три режима на шофиране:

Pure Drive – традиционен режим

Assist – традиционен режим, при който системата се намесва автоматично в случай на опасност

Auto – изцяло автономно управление на колата. При активирането ан този режим воланът се осветява в синьо и се премества напред, за да осигури допълнително пространство за почивка на шофьора. Седалките също променят своята позиция в по-комфортна и релаксираща, а на панорамният дисплей се задейства инфоразвлекателна система.

BMW i Vision Future Interaction Concept видео представяне: