Skip to content

Компанията “nanoFLOWCELL” разкри футуристичен концептуален модел, наречен “Quant e-Sportlimousine”. 

Автомобилът представлява четириместна “лимузина” с две огромни врати, отварящи се като крила на чайка.  Външният вид е изключително луксозен и внушителен, а салона е меко казано главозамайващ!

Quant e-Sportlimousine е с  междуосие е 3198 мм и дължина  5257 мм, което надминава дори дългата база на Мерцедес S-класСамо отворът на вратите надхвърля 2 метра!

Машината разполага с четири електромотора с обща мощност близо 1000 конски сили, а според производителите максималния въртящ момент на всеки от моторите е по 2900 Нм. (На практика подобна стойност не може да бъде реализирана)

Въпреки огромното тегло от 2300 кг., от компанията твърдят, че Quant e-Sportlimousine ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,8 секунди, а максималната скорост на движение е 380 км/ч. С едно зареждане на резервоара, може да бъде изминат до 600 км пробег.

Сред най-впечатляващите иновации в автомобила са акумулаторите с напрежение 600 Волта, разработени в сътрудничество с компанията Bosch. Те са значително по-компактни и с по-задоволителен капацитет, благодарение на окислително-възстановителния принцип на работа.

Задвижващата система на QUANT e-Sportlimousine има два резервоара, пълни с електролит и помпи, които постоянно прекарват работната течност покрай йонообменната мембрана.

Енергията, подадена от акумулаторите, влиза в блок суперкондензатори, след което се пренасочва към електромоторите.