Skip to content
Начало » 2014 Infiniti Q80 Inspiration

2014 Infiniti Q80 Inspiration

Infiniti свали покривалото на своя нов концептуалния модел, наречен Q80 Inspiration. Предвестникът на новия флагман на марката направи своя дебют пред публика на салона в Париж.

Q80 Inspiration е четириместна лимузина с дължина 5052 мм, широчина – 2027 мм и височина – 1350 мм. Интересни иновации са отварящите се една срещу друга врати в стила на Rolls-Royce Phantom, звукопоглъщащи стъкла, стъклен покрив, проекционен дисплей, адаптивно окачване и огромни 22-цолови джанти.

Под капака на Q80 се крие хибриден агрегат, включващ изцяло нов туин-турбо V6 мотор с мощност 450 к.с. и електромотор, доставящ допълнителни около 100 к.с. Скоростната кутия е 9-степенна автоматична и предава мощността към задната ос, но по желание на водача може да бъде насочена към четирите колела.

Концептът е оборудван с модерна система за автономно управление, работеща с помощта на датчици и камери, разположени по цялата каросерия. Според японските производители, тази технология позволява на автомобила самостоятелно да спира или да изпреварва други участници в движението.

Очаква се серийния Infiniti Q80 Inspiration да се появи през 2017 г. и да бъде пряк конкурент на автомобилите от този сектор.

2014 Infiniti Q80 Inspiration ревю: