Skip to content
Начало » Това е състезателната Tesla

Това е състезателната Tesla

Съзтезателният вариант на Tesla Model S ще се изстрелва от 0 до 100 км/ч за нищожните 2 секунди анонсира EGT Engineering на моторспорт изложението в Бирмингам, където представи автомобила на новия пистов GT шампионат за електромобили.

В началото организаторите на Electric GT (EGT) шампионата предвиждат модела P85+, но заради по-голямата мощност в крайна сметка предпочитат да качат пилотите на P100D. Този шосеен атлет е с мощност от 593 коня, максимален въртящ момент от 995 Nm и максимална достижима скорост – 250 км/ч.

Подобрените динамични и скоростни качества на съзтезателните коли се дължат единствено на олекотяването им, тъй като оригиналното задвижване е запазено. Задължителният ролкейдж и допълнителните аеродинамични елементи осигуряват по-добро притискане към пистата. Автомобилите са със съзтезателно окачване, но с подобрени управление и охлаждане на спирачките.

Новият шампионат ще включва някои от най-известните писти в Европа: „Каталуня”, „Пол Рикар” „Бранд Хеч”, „Нюрбургринг”, „Зандвоорт”, „Мугело”, и „Ещорил”, където ще се съзтезават 10 отбора с по двама пилоти, като са предвидени и стартове в Южна и Северна Америка, които обаче няма да носят точки.

Съзтезанията ще се провеждат с по 20-минутна тренировка, 30-минутна квалификация и два старта с дължина от 60 км – един дневен и един на осветление.

Автор: Емануила Гавраилова