Skip to content
Начало » Първото хибридно Porsche 911 дебютира на 28 май

Първото хибридно Porsche 911 дебютира на 28 май

Той е с 8,7 секунди по-бърз на Нюрбургринг от своя предшественик Carrera S.

Първото хибридно Porsche 911 дебютира на 28 май

На 28 май започва нова глава за Porsche 911. Porsche е на път да представи своя първи по рода си шосеен 911 хибрид, ход, който тласка легендарния спортен автомобил в бъдещето със смесица от традиция и иновация.

В продължение на повече от две години видяхме проблясъци на 911 хибрид в неговия прототип. Сега Porsche потвърждава, че фазата на разработка е завършена, като хибридният модел е навъртял впечатляващите 3,1 милиона мили по време на тестване.

Porsche 911 hybrid

Значителна част от тези тестове се състояха на Нюрбургринг, предлагайки ни изкусителна представа за възможностите за представяне на автомобила. Съобщава се, че хибридният 911 прави обиколка на емблематичната Nordschleife за 7 минути и 16,9 секунди, което е с 8,7 секунди по-бързо от предишния сравним модел.

Малко проста математика сочи време за обиколка от 7:25,6 за предшественика, което се изравнява с Carrera S от поколение 992, която записа обиколка от 7:25 през 2020 г. Porsche мълчи за конкретни детайли, но липсата на екстремна каросерия загатва за по-изтънчен модел. Това предполага, че Carrera S с хибридно задвижване може да бъде въпросната кола.

Porsche 911 hybrid

„За първи път в 61-годишната история на нашата икона, ние инсталираме хибридна задвижваща система в шосейно 911“, каза Франк Мозер, вицепрезидент на Porsche за 911 и 718. „Този иновативен хибрид с производителност прави 911 равномерен по-динамичен. Не оставихме нищо на случайността по време на разработката и тествахме новия 911 при всякакви условия по целия свят от смразяващ студ до изгаряща жега, какъвто беше случаят по време на финалните етапи на тестване в Дубай.

Porsche 911 hybrid development

Въпреки че подробностите за хибридното задвижване остават в тайна, Porsche посочи, че фокусът е върху производителността, а не върху ефективността. Важното е, че няма да е plug-in хибрид. Времето за обиколка на Нюрбургринг от 7:16 е ясен индикатор, че хибридният 911 ще бъде изключително бърз, запазвайки известната способност на марката да изрязва прецизни завои.

Всичко ще бъде разкрито на 28 май. Не забравяйте да проверите тогава за изчерпателно покритие относно новаторския нов хибрид 911 на Porsche.