Skip to content
Начало » Празник на скоростта 2015

Празник на скоростта 2015

За втора поредна година община Разлог ще бъде домакин на „Празник на скоростта” На 19-ти и 20-ти септември гостите, жителите на града и околностите ще имат удоволствието да видят демонстрации и състезания на автомобили, мотори и джипове от най-актуалните марки и модификации. Организаторите от община Разлог, Нисан – България и Петрол са предоставили всички възможности за провеждането на невероятно шоу.

258-RAW_8862 (Copy)

Празникът ще стартира в събота от 11.00 часа на входа на град Разлог с уникалните каскади на момчетата от Екстрийм атак, които ще демонстрират новата си програма и възможностите на техните пистови мотори.

Събитието ще продължи с участието на едни от най-изявените пилоти на България: Константин Маршавелов – шампион на България за 2014 и лидер за 2015, многократните шампиони Илия Царски и Румен Дунев, Пламен Стайков – рали шампион 2014, младата надежда Григор Григоров – републикански шампион Планинско катерене 2012 и 2013.

PS_1050_LARGE_GROUPS copyПри дамите ще видим Екатерина Стратиева – лидер в Европейския рали шампионат за 2015 г. и носител на Европейската рали купа за 2014, Мануела Костадинова – шампион Гимхана. Специални гости ще бъдат Димитър Илиев и Крум Дончев, както и много други пилоти.

За трасето, безопасността на публика и състезатели, както и за точното времеизмерване ще се погрижи екипът на Владимир и Димитър Илиеви, които са подготвили интересни изпитания за всички участници.

EB5A3966 copyВъв втория ден на празника ще се включат и аматьорите със своите автомобили. Тази година сили ще премерят състезателите от Премиум рали – София Свети Влас и собствениците на Нисан GTR. За тях е предвиден общ старт от София . Групата ще стартира на 19 септември в 12.30 часа от Парадайс център, като по пътя за Разлог ще трябва да изпълнят различни изпитания подготвени от Владимир и Димитър Илиеви. На 20 септември, неделя, в Разлог те ще се състезават в дисциплините „драг” , „италианско преследване” и „ най-добра генерация”, като крайните победители ще бъдат наградени на същата вечер в комплекс Банско Роял Тауърс с трофеи и подаръци от спонсорите. Очакват се над 20 частни автомобила да дадат пълна газ по трасето в Разлог.

11111111111 copy