Skip to content
Начало » Кондофрей драг челиндж 3-ти кръг

Кондофрей драг челиндж 3-ти кръг

Кондофрей драг челиндж 3

Поредният зрелищен трети кръг от драг състезанията Kondofrey, се състоя през изминалия уикенд (6 и 7 Октомври).  Мястото отново бе летище Кондофрей, община Радомир.

Както винаги организаторите от Urban Pertomance Garage (UPG) се бяха погрижили пистата да бъде в отлично състояние, с нанесен слой драг лепило и модерна техника за времеизмерване и статистика.

Входът за посетители в събота бе 5 лв, а в неделя – 10 лв. Голяма част от тях отново се възползваха от възможността да се повозят или да покарат Nissan GT-R срещу сумата от 30 или съответно 40 лв.

В надпреварите на 402 метра взеха участие известни пилоти и отбори от България, както и няколко участници от Сърбия. Те премериха сили в стандартните класове:

  • А – автомобили с атмосферни двигатели до 2050 куб. см. Забранено използване на нитро системи.
  • В – автомобили с атмосферни двигатели от 2051 до 3500 куб. см., и автомобили с принудително пълнене до 1850 куб. см. Разрешено използване на нитро системи.
  • FWD – автомобили с предно предаване, годни за движение по улиците. Разрешено използване на нитро системи.
  • RWD – автомобили със задно предаване, годни за движение по улиците. Разрешено използване на нитро системи.
  • Street – модифицирани автомобили, годни за движение по улиците. Разрешено използване на нитро системи.
  • Diesel – автомобили с дизелови двигатели, без ограничения на кубатура. Разрешено използване на нитро системи.
  • C – без ограничения на кубатура на двигателя. Разрешено използване на нитро системи. Разрешено участие на изцяло тръбни конструкции.

Множество рекордни времена бяха поставени, най-изумителния от които падна в ранния неделен следобед, когато карбоновото Audi S2 на Madness Motorsport постигна невероятното време от 9.639 секунди с терминална скорост от 242.26 км/час!

С девет секундни времена се отличиха и пилотите от ХЕЕД Ауто и Drag power. Специално отбора на ХЕЕД превърна своето синьо Scirocco в първата в България 9-секундна кола от клас B!

Екипът на UPG показа своята изцяло нова Opel Corsa, която успя да постигне 11.2 секунди! От екипа съобщиха, че колата е в процес на тестване, поради което не взе участие в надпреварата при клас A.

Уникален момент при един от стартовете в клас Дизел, бе рекордът на Николай Баев – Чудото, който със своето BMW Schnitzer постигна време за реакция 0.000!!!

ГАЛЕРИЯ от Кондофрей 3-ти кръг

Kondofrey 3 Галерия

С гордост и удовлетворение можем да изпратим тазгодишния Кондофрей драг челиндж сезон, чиито три кръга се проведоха за първи път. С нетърпение очакваме следващата година, когато ще имаме възможността да се насладим и на втория сезон.