2020 McLaren 765 LT

Съвсем очаквано, британският производител McLaren попълни впечатляващото си продуктово портфолио с още един суперавтомобил – 765 LT. Уникалният модел представлява своеобразно продължение и дори надграждане на вече доказалите се като успешни Super Series.

Новият McLaren 765 LT се явява едва третият Longtail автомобил, който излиза от завода на британската марка. Използвайки за база невероятният 720 S модел, от McLaren успява да надскочат собствените си постижения с 765 LT. Въпреки наличието на доста прилики между двете коли, новият McLaren все пак успява да изпъкне значително.

На първо място, това се дължи на нарасналите му размери – по-дълъг е с около 57 мм. Впечатление прави стегнатият аеродинамичен дизайн на автомобила, изразяващ се най-вече във стреловидните линии, които се открояват почти във всеки един компонент от екстериора. Масивната предница притежава открояващ се характер, демонстриран от спортният ѝ и дори леко агресивен дизайн.

Бивайки спортна кола, не е учудващ и факта, че от McLaren успяват максимално да олекотят конструкцията във всяко едно отношение. Това се дължи както на улегналият като основен изграждащ материал карбон, така и на максимално опростения откъм компоненти интериор. Освен за корпуса на колата, той се среща и под формата на редица декоративни елементи в купето.

От значение за лекотата на колата е и фактът, че задното стъкло, C-колоните и малките, ¾ задни прозорци на 765 LT са изработени от поликарбонат. А предните и страничните стъкла са значително по-тънки от стандартно използваните при колите.

Характерът на най-новото попълнение в портфолиото на британците от McLaren, обаче, си проличава посредством мощта на интегрираният 4.0-литров туин турбо V8 мотор. Колата развива впечатляващите 765 к.с. и въртящ момент от 800 Нм – параметри, постигнати чрез изцяло новия дизайн на буталата на агрегата. Наместо конвенционалната единична горивна помпа, спортният автомобил разполага с двойна.

Относно видът на купето на суперкара, няма как да не се отчете фактът, че то е лишено от излишна претрупаност от отвличащи вниманието контролери и бутони. Спортни седалки с мека и удобна тапицерия, прецизни шевове и контрастни акценти придават блясък на непретенциозния салон.

McLaren 765 LT ще бъде произведен в едва 765 бройки – предвидени за най-лоялните клиенти на бранда и запалени почитатели.

Технически данни:

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

Галерия:

Видео:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.