2020 Liquid Carbon Ford GT

Ford пусна нова версия на GT за 2020 г. Спортният модел получи повече мощност 3,5-литровия си EcoBoost V6 двигател. Растежът е 13 к.с.- от досегашните 656 на 669, а диапазонът на въртящия момент е разширен. Това се постига с използването на произведени за състезателни автомобили бутала и по-мощни запалителни бобини.

Стандартно агрегатът издиша през ауспух на Akrapovic, който допълнително и намалява теглото на силовото предаване с 4 кг. Ford също сложи две нови опции за външно покритие, плюс ултра лека опция без боя, за да подчертае състезателния дух на GT.

Увеличаването на мощността идва от технология, изпробвана първоначално в състезателните програми на Ford GT. Американските производители не дават нови данни за динамиката на автомобила. Преди ъпгрейда той вдигаше 100 от място за 2,8 секунди и стигаше до близо 350 км/ч.

В същото време се изтъква, че върхът на представянето се постига по-трудно, но в същото време е и по-лесно достъпен. Вероятно подобренията идват при доускорение и в ниски обороти. Седемстепенната трансмисия с двоен съединител остава непроменена.

За каросерията се предлага изцяло нов завършек, наречен Liquid Carbon, при който върху голата каросерия се полага лак. Това подчертава лекотата на тежащата 1385 кг машина, която предлага 477 к.с. на тон.

Ford също развива и съществуващата и много популярна цветова комбинация, вдъхновена от Gulf, с нова черна линия за разделяне на оранжевото и синьото и номер шест на вратата, който отличава още един от оригиналните му победители в Le Mans.

Още по-добре изглежда моделът с демонстрираните на снимките фиброкарбонови джанти, които заменят стандартно алуминиевите. Те подобряват динамиката на дизайна и намаляват още малко от тежестта. Очаква се всички автомобили с цена от над половин милион евро, да бъдат купени бързо. Производственият цикъл от 1350 броя GT ще приключи през 2022 година.

Галерия:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.