2015 Ford GT Concept

Американската компания Ford избра именно автосалона в Детройт, за да покаже своя нов концептуален модел „GT“. Автомобилът се явява предвестник на бъдещия наследник на едноименния легендарен спортист от страната на неограничените възможности.

За създаването на прототипa Ford GT е използвана олекотена конструкция от алуминий, карбон и монокок. Дизайнът на купето е доста разчупен, с внушителни сплитер, броня, прагове и въздухоотвори. Вратите се отварят нагоре, а в задната част е монтиран подвижен заден спойлер. За атрактивната визия допринасят и огромни 20-цолови джанти, обути в гуми Michelin Super Sport Cup 2, произведени специално за този модел.

В интериора на концептуалния GT е разположен състезателен волан в стила на болидите от F1, както и изцяло цифров мултимедиен панел.

Здвижващата част се състои от V6 EcoBoost турбо мотор, който генерира мощност над 600 конски сили. Трансмисията е 7-степенна с два съединителя.

Серийната версия на Ford GT ще е дебютира през 2016 г. и ще бъде посветена на 50-годишнината от победата на култовия модел в „24 часа на Льо Ман“.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.