Skip to content
Начало » Вижте Pininfarina Battista на пистата

Вижте Pininfarina Battista на пистата

Новият храм на скоростта в Индия послужи като място за Pininfarina Battista, за да се превърне в най-бързия шосеен легален автомобил във втората по население страна в света. Autocar India подобри собствения си рекорд, като детронира Audi R8 V10 Plus (332,2 км/ч) през 2016 г. на затворен участък от нов път. Този път беше по-лесно, тъй като опитът за достигане на максимална скорост се проведе на високоскоростна тестова писта в комплекса Natrax.

Информация за Pininfarina Battista

Pininfarina Battista е електрически суперавтомобил, който се произвежда от италианския производител на автомобили Automobili Pininfarina. Автомобилът е наименуван на почетния основател на Pininfarina, Батиста Фарина. Ето някои основни характеристики и информация за този спортен автомобил:

  1. Мощност: Pininfarina Battista разполага със забележителна мощност от над 1,900 конски сили (1,400 kW), което го прави един от най-мощните автомобили в света.
  2. Батерия: Автомобилът е задвижван от мощна литиево-йонна батерия, която му позволява да извърве разстояние от над 500 километра с едно зареждане.
  3. Ускорение: Battista може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди, като постига впечатляващи стойности при ускоренията.
  4. Дизайн: Този автомобил има изключително красив дизайн, който носи подписа на италианския автомобилен дизайнерски дом Pininfarina. Той съчетава изчистените и елегантни линии със спортния характер.
  5. Производство: Производството на Pininfarina Battista е ограничено до много малък брой бройки, което го прави колекционерски автомобил.
  6. Технологии: Battista разполага с различни технологични иновации, включително напълно цифров интериор, напреднали системи за сигурност и управление на енергията, както и възможност за актуализации на софтуера.
  7. Цена: Този спортен електрически автомобил е изключително скъп и се предлага на богати клиенти, които са готови да инвестират в ексклузивност и висока производствена стойност.

Pininfarina Battista е идеален пример за иновациите в областта на електрическата мобилност и луксозния автомобилостроителен сегмент, който интегрира мощността на електромобилите с изключителен дизайн и изработка.

Pininfarina Battista