Mercedes-Benz SLS AMG тунингован от Senner Tuning
Изпратени от SuperCars
Декември 28, 2011
Дизайнери и техници в тунинг фирмата Senner Tuning най-накрая докопаха Mercedes-Benz SLS AMG в своите ръце.
Новостите са - изпускателна система от неръждаема стомана, допълнителна мощност от 35 к.с. (26 кВт) и 40 Nm са извлечени от 6.2-литров V8 , който обикновено произвежда 563 к.с. (420 кВт) и въртящ момент от 650 Nm.
Kолелата са доставени от Custom Made Corniche Vegas и са с външен ръб от неръждаема стомана. 9x20 инчови джанти Aerotechnik с 255/30R20 гуми отпред и 11x20 инча джанти и 285/30R20 гуми отзад.
Собственикът Бено Сенър признава, че и по-големи крайности могат да бъдат предприети с SLS, но е на мнение, че SLS в основната си форма е добре балансиран и допълнителни настройки вероятно ще донесат повече вреда, отколкото полза.
Все пак, ако настоявате, Сенър винаги може да се сглоби някой поръчков модел специално за вас.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
F&M представиха своя нов суперавтомобил Evantra
Изпратени от SuperCars
Декември 21, 2011
Проектиран да бъде "уникален и изключителен," Evantra има наистина уникален и зловещ външен вид.
Мощността идва от 3.5-литров плосък шестцилиндров двигател, който произвежда 397 к.с. (296 кВт), когато е с естествено всмукване и с 595 к.с. (444 кВт), когато е оборудван с двойни турбокомпресори.
Във втория вариант, 1200 килограмовият суперавтомобил се очаква да ускорява от 0-100 км/ч само за 3,7 секунди. Не се говори за цената, но производството ще бъде ограничено само до пет бройки. Първите модели се очаква да бъдат доставени в средата на 2012 г.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Наследникът на Ferrari 599 няма да има тяло от въглеродни влакна
Изпратена от Team SuperCars
Декември 19, 2011
Слуховете говорят, че решението на Ферари е да не променя бодикита на наследника на 599 с въглеродни влакна, поради липсата на значително спестяване на тегло за сметка на многократното оскъпяване.
Но може би най-важната причина е необходимостта от споделяне на платформите, за да се намалят разходите за производство. Новият супер автомобил с предно разположен двигател със задно задвижване, ще се базира на новото Ferrari FF и използва същия 6.3-литров V12 двигател и седем скоростна кутия с два съединителя. Изходна мощност се очаква да нарасне от 651 к.с. (485 кВт) до 700 к.с. (522 кВт).

Истината ще бъде известна след по-малко от три месеца на автомобилното изложение в Женева в началото на март.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Отлагат дебюта на Morgan EvaGT с 2 години
Изпратена от SuperCars
Декември 17, 2011
Morgan Motor Company обявиха, че ще отложат своя EvaGT четириместен автомобил с най-малко две години.
Беше планирано EvaGT да дебютира на автомобилното изложение в Женева през март тази година. Допълнителното развитието на технологиите от магнезиева сплав принуди Morgan да отложат дебюта за 2014 година.
Charles Morgan каза пред медиите за използването на магнезий: "Това ще подобри структурните характеристики и ще доведе до намаляване на теглото. Магнезият е най-лекият структурни метал, 30% по-малка плътност от алуминия и е осмият най-често срещан елемент в световен мащаб.
Morgan продължава: "Въпреки, че това забавяне е нежелателно и създава неудобства, ние сме взели решение да се отдадем на тези проекти, за да гарантираме, че EvaGT ще бъде в челните редици за опазване на околната среда и грижа за нашата безопасност."
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив