Infiniti EMERG-E
Изпратена от SuperCars
Февруари 06, 2012
Тези дни, Infiniti обявиха своя нов електрически спортен автомобил под името EMERG-E.
EMERG-E е електрически захранван "безкомпромисен" спортен автомобил с увеличен капацитет, който може да изминава по-големи дистанции/като Chevrolet Volt например/ с едно зареждане. Истината е, че удължената дистанция ще се постига с помощта на 1.2-литров двигател с вътрешно горене, монтиран в средата за оптимално разпределение на теглото. От Infiniti подчертават, че EMERG-E ще бъде първият автомобил от марката, който не само ще разполага със специалната хибридна система, но и ще може да се похвали със завидна динамика в изцяло електрически режим. Този спортен концептуален модел ще направи своята световна премиера на автомобилното изложение в Женева в началото на март.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Hennessey представиха ъпгрейдите за McLaren MP4-12C
Изпратени от SuperCars
Февруари 01, 2012
Hennessey Performance обявиха намерението си да доведат McLaren MP4-12C до по-високо ниво като ъпгрейднат двигателя му с комплекта HPE800 Twin Turbo. Базираната в Тексас тунинг компания обещава, че комплектът HPE800 ще донесе повече от 800 к.с., в сравнение с фабричните 600 к.с.
Както можете да видите на графиките, нов бодикит ще помогне да държи колата стабилна на пътя при висока скорост. Изработен от въглеродни влакна, бодикитът включва централно-позиционирани отпред отвори за въздух с аспиратор. Този нов дизайн създава повече пространство и за по-големи междинни охладители.
"Занимаваме се с бързи коли и ги правим по-бързи повече от двадесет години", каза основателят на компанията Джон Хенеси. "Прекарах много време около новата 12C на фестивала Goodwood Festival of Speed 2011 и бях силно впечатлен. Ние се вълнуваме, че имаме такава възможност да работим върху този страхотен автомобил и да му дадем нещо специално от нас, като същевременно това ще зарадва собствениците на 12С с уникален и агресивен външен вид".
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив