„Божурище” приема II-ри кръг от драг шампионата
Изпратени от SuperCars
Август 29, 2012
Втори кръг от националния шампионат на драг рейсинг федерацията ще се проведе на писта „Божурище” на 2 септември. Ден преди това на 400-метровото трасе ще се проведат тестове, а времената ще се зачитат като квалификация. Състезателите ще дават времена за старта и в неделя от 7:00 до 10:00 ч, след което е началото на кръга в класовете А, В, С, „Стрийт”, FWD и D ( Дизел ).

„Очакваме всички топ автомобили от България. Рекордьорът на пистата Audi S1 с пилот Николай Златков и време 9,736 сек е потвърдил участие, пазим като изненада имената на други двама състезатели и машините им, които са в състояние да подобрят времето му. Шансове имат и колите на „Драг Пауър”, които вече записаха 10,040 сек”, коментира Георги Петров от Българската федерация по драг рейсинг.

В състезанието ще участват със своите отбори TST Racing, Overdrive, „Сливен драг тийм”, отправена е покана и съм Porsche Club България. Ще дойде и Иван Киров със своето Porsche 911 Turbo. Билетът за вход е 10 лв.

„Важно за посетителите е да знаят, че билетът включва безплатно замерване на времето за автомобил след края на състезанието. За подобна услуга в чужбина се заплащат 100 евро. Организацията ще бъде на много добро ниво, постарали сме се да изчистим всички проблеми и въпроси, които имало в предходни състезания. Очакваме голяма публика и нека не забравяме, че улиците не са писти”, пояснява още Георги Петров.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Подобреният 2013 Koenigsegg Agera R
Изпратени от SuperCars
Март 06, 2012
Както се очакваше, модернизираният Koenigsegg Agera R модел 2013 дебютира днес на автомобилното изложение в Женева.
С две думи, подобренията включват джанти от въглеродни нишки, нова система за управление на двигателя, ограничител на оборотите, мощността е увеличена от 1115 до 1140 к.с., гориво E85. Добавени са стандартна КЕС (Koenigsegg електронна стабилизация) и по-лека изпускателна система.
1 Коментари
0 гласа, средно от 5
Infiniti EMERG-E
Изпратена от SuperCars
Февруари 06, 2012
Тези дни, Infiniti обявиха своя нов електрически спортен автомобил под името EMERG-E.
EMERG-E е електрически захранван "безкомпромисен" спортен автомобил с увеличен капацитет, който може да изминава по-големи дистанции/като Chevrolet Volt например/ с едно зареждане. Истината е, че удължената дистанция ще се постига с помощта на 1.2-литров двигател с вътрешно горене, монтиран в средата за оптимално разпределение на теглото. От Infiniti подчертават, че EMERG-E ще бъде първият автомобил от марката, който не само ще разполага със специалната хибридна система, но и ще може да се похвали със завидна динамика в изцяло електрически режим. Този спортен концептуален модел ще направи своята световна премиера на автомобилното изложение в Женева в началото на март.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Hennessey представиха ъпгрейдите за McLaren MP4-12C
Изпратени от SuperCars
Февруари 01, 2012
Hennessey Performance обявиха намерението си да доведат McLaren MP4-12C до по-високо ниво като ъпгрейднат двигателя му с комплекта HPE800 Twin Turbo. Базираната в Тексас тунинг компания обещава, че комплектът HPE800 ще донесе повече от 800 к.с., в сравнение с фабричните 600 к.с.
Както можете да видите на графиките, нов бодикит ще помогне да държи колата стабилна на пътя при висока скорост. Изработен от въглеродни влакна, бодикитът включва централно-позиционирани отпред отвори за въздух с аспиратор. Този нов дизайн създава повече пространство и за по-големи междинни охладители.
"Занимаваме се с бързи коли и ги правим по-бързи повече от двадесет години", каза основателят на компанията Джон Хенеси. "Прекарах много време около новата 12C на фестивала Goodwood Festival of Speed 2011 и бях силно впечатлен. Ние се вълнуваме, че имаме такава възможност да работим върху този страхотен автомобил и да му дадем нещо специално от нас, като същевременно това ще зарадва собствениците на 12С с уникален и агресивен външен вид".
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив