Porsche 911 Cabrio. Снимки и технически данни на новото 911 (991) Cabrio.
Изпратени от Team SuperCars
Ноември 13, 2012
Технически данни: алуминиево-стоманена конструкция като при закрития модел, по-дълго със 100 мм междуосие и електромеханичен сервоусилвател на волана. Мек сгъваем покрив с магнезиеви композитни материали с цел намаляване на теглото.

Двигател: предлагат се два шестцилиндрови боксери, единият с обем 3,4-литра и мощност 350 к.с. и по-големият вариант - 3,8 литров, разполагащ с 400 конски сили. Очаква се ускорение от 0 до 100 км/ч за около 4,6 секунди.

Трансмисия: механична със седем предавки.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Brabus G 63 AMG - мощността надхвърля 600 к.с.
Изпратени от Team SuperCars
Ноември 13, 2012
Вкусът, който притежават дизайнерите и инженерите от Brabus винаги ни е харесвал. Основните екстериорни решения са стриктно запазени, като впечатление мигновено създават допълнителните прищявки, сред които са огромните 23-цолови алуминиеви джанти и жълтите спирачни апарати. Засега спортният интериор на G-класата остава непроменен, но това, разбира се, няма да е за дълго.

Фокусниците са работили и върху окачването на всъдехода. Той е снабден с окачването Ride Control, което на свой ред значително подобрява възможността за комфорт с динамично регулиране. G 63 AMG “диша” през ревизирана изпускателна система с електронно контролиран клапан, благодарение на който звукът на мощния “катерач” рязко се превръща в още по-силен рев, спрямо заводският, а той никак не е зле.

Програмата на придворните тунинг майстори на Mercedes-Benz засяга и 5,5-литровия V8 битурбо двигател, чиято мощност е повишена от стоковите 544 к.с. до внушителните 620. Въртящият момент е нараснал с 40 Нм, достигайки 800 Нм.

Източник: tuning.bg
2 Коментари
0 гласа, средно от 5
По-мощен и бърз Nissan GT-R
Изпратени от Team SuperCars
Ноември 13, 2012
Годзилата е от моделната 2012-а година и впечатлява с повишената си мощност. От “напълно скромните” 530 конски сили, новият GT-R прави скок в мощността си с 20 к.с., достигайки 550 “коня”. Въртящия момент “задоволява” обновения спортен автомобил с 632 Нм вместо досегашните 612, които са налични между 3200 и 5800 об./мин.

Макар и Годзилата да е станала по-мощна от всякога, тя може да ви зарадва с по-ниския разход на гориво от 11,8 литра.

Дотук не свършват новостите – официалния прес релийз на Nissan съобщава, че моделът с десен волан получава асиметрично окачване, компенсиращо по-голямата тежест на колата от страната на шофьора.

В списъка с екстрите е налична и така наречената For TRACK PACK версия, която лишава Nissan GT-R от задна седалка и така суперспортистът става значително по-лек.

Източник: tuning.bg
1 Коментари
0 гласа, средно от 5
Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster
Изпратени от Team SuperCars
Ноември 13, 2012
Новият Aventador LP700-4 Roadster бе описан от Lamborghini като “най-вълнуващият модел правен някога”. Единствената новост при открития “бик” е покривът му от две части, изработени от въглеродни нишки и тежащи общо малко над 5,9 кг. Ако бъдещите собственици решат да шофират без таван, за няколко секунди могат да го свалят и съхранят в багажника, който се намира отпред. Роуддстърът на Lamborghini може да се похвали и с електрическо задно стъкло и въздушен дефлектор, като вторият на свой ред може подобно на покрива да бъде съхранен под предния капак.

За задвижването на най-новия член в гамата си, инженерите от Lamborghini са решили да внедрят добре познатият ни 6,5-литров V12, директно заимстван от купе вариацията.

Aventador Roadster генерира пълният ресурс от 700 к.с. и разполага със 7-степенна трансмисия и пера за смяна на предавките директно от волана. Извършва класическият спринт от място до 100 км/ч за три секунди, преди да развие максималните 350 км/ч.

Източник: tuning.bg
1 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив