Разработват Ferrari 599 Alonso edition?
Изпратена от SuperCars
Ноември 06, 2011
Ferrari 599 е записано в учебниците по автомбилна история, но скоро се появи информация, че фирмата подготвя ново специално издание, като представянето му ще е по някое време следващата година.
Позовавайки се на различни слухове, които се носят из интернет, Autoblog съобщава, че Ferrari може би разработват специален олекотен модел Fernando Alonso Edition. Все още нищо не е официално, но очевидно любители на Ferrari са били информирани, че моделът ще бъде представен през януари, като от него ще бъдат произведени едва 40 броя.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Bulldog GT от HBH
Изпратена от SuperCars
Ноември 05, 2011
Базиран на Aston Martin V12 Vantage, този суперавтомобил има алуминиев корпус, двоен ауспух и 19/20-инчови ковани алуминиеви джанти.
Мощността идва от 6.0-литров компресорен V12 двигател, който развива 675 к.с. и 756 Нм въртящ момент.
Той е свързан със шестстепенна ръчна трансмисия, която позволява на колата да ускорява от 0-100 км/ч за 3.9 секунди и да достигне максимална скорост от 300 km/h.
Няма информация за цената на автомобила, но всеки, който купува Bulldog GT ще получи 50% дял от правата за дизайна на автомобила, както и правата за производство.
По този начин собственикът ще може да реши дали да използва автомобила за себе си или да го произведе в лимитирана серия.
Ако всичко върви по план, HBH ще завършат развитието на Bulldog GT през следващата година и първият модел трябва да бъде готов до началото на 2013 г.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Varley evR450 - първият електрически автомобил в Австралия
Изпратена от SuperCars
Ноември 04, 2011
Varley Electric Vehicles представи evR450, преди старта му в началото на следващата година.
Представен като първият електрически автомобил в Австралия, evR450 има аеродинамичен стил и врати "Крило на пеперуда"
Компанията изчислява, че колата може да ускорява от 0-100 км/ч за 3.8 секунди и да достигне максимална скорост от 200 км/ч.
Два варианта ще бъдат на разположение. Базовият модел ще има пробег от около 150 км (93 мили). Като алтернатива, другият модел се очаква да изминава до 300 км (186 мили).
Ако всичко върви по план, електрическият автомобил ще се продава на цена под € 150,045 ($ 200,000 AUD / $ 207120 USD ).
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
BMW патентова електрически турбокомпресор
Изпратена от Team SuperCars
Ноември 03, 2011
Идва ли края на турбо лага?
След месеци на спекулации, BMW съобщи, че е патентовал електрически турбокомпресор. Системата използва електрически мотор и серия от съединители, за да се сведе до минимум турбо лага (турбо закъснението).
Когато водачът натисне педала на газта, електрическият мотор развърта турбината до оптималните обороти на работа. Във времето, когато електромоторът не е необходим, той действа като алтернатор, за зареждане на акумулатора. Още по-интересно е, че когато това се случи, моторът предпазва турбината от твърде бързо развъртане, което елиминира нуждата от традиционния изпускателен клапан.
Още няма яснота кога BMW ще въведе технологията, но слуховете предполагат, че електрическото турбо ще се появи при следващото поколение на M3.
2 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив