Наследникът на Ferrari 599 няма да има тяло от въглеродни влакна
Изпратена от Team SuperCars
Декември 19, 2011
Слуховете говорят, че решението на Ферари е да не променя бодикита на наследника на 599 с въглеродни влакна, поради липсата на значително спестяване на тегло за сметка на многократното оскъпяване.
Но може би най-важната причина е необходимостта от споделяне на платформите, за да се намалят разходите за производство. Новият супер автомобил с предно разположен двигател със задно задвижване, ще се базира на новото Ferrari FF и използва същия 6.3-литров V12 двигател и седем скоростна кутия с два съединителя. Изходна мощност се очаква да нарасне от 651 к.с. (485 кВт) до 700 к.с. (522 кВт).

Истината ще бъде известна след по-малко от три месеца на автомобилното изложение в Женева в началото на март.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Отлагат дебюта на Morgan EvaGT с 2 години
Изпратена от SuperCars
Декември 17, 2011
Morgan Motor Company обявиха, че ще отложат своя EvaGT четириместен автомобил с най-малко две години.
Беше планирано EvaGT да дебютира на автомобилното изложение в Женева през март тази година. Допълнителното развитието на технологиите от магнезиева сплав принуди Morgan да отложат дебюта за 2014 година.
Charles Morgan каза пред медиите за използването на магнезий: "Това ще подобри структурните характеристики и ще доведе до намаляване на теглото. Магнезият е най-лекият структурни метал, 30% по-малка плътност от алуминия и е осмият най-често срещан елемент в световен мащаб.
Morgan продължава: "Въпреки, че това забавяне е нежелателно и създава неудобства, ние сме взели решение да се отдадем на тези проекти, за да гарантираме, че EvaGT ще бъде в челните редици за опазване на околната среда и грижа за нашата безопасност."
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Шпионски снимки на 2012 Porsche Boxster
Изпратена от SuperCars
Декември 15, 2011
2012 Porsche Boxster бе уловена от шпионите на worldcarfans, докато беше подложена на тестове в дъждовни условия.
Може да забележите сходство между това и най-новото Porsche 911.
Мощността се очаква да бъде извлечена от 2.9-литров двигател, ако предварителните данни се окажат верни. Под предния капак на по-мощния Boxster S ще бъде 3.4-литров двигател с 315 к.с. (235 кВт ) и 360 Нм въртящ момент.
Очакванията са да видим новия Boxster за първи път през 2012 г. на автомобилното изложение в Женева през март.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Porsche Cayenne Vantage 2 Carbon Edition от руския тунер TOPCAR
Изпратени от SuperCars
Декември 13, 2011
Руският тунер TOPCAR обяви специална версия Carbon Edition на техния бодикит Porsche Cayenne Vantage 2.
По повод на изложението TOP LINE 2011 в Москва, TOPCAR обновиха бодикита на Cayenne II като използваха карбонови нишки, като по този начин му придадоха уникален вид.
Пакетът включва преден спойлер, предна броня, нов капак, разширени арки на калниците, заден спойлер, задна броня с масивен дифузьор, нови прагове.
Екстериорът е боядисан в карбоново сиво, а интериорът е покрит с карбонови мотиви, почти навсякъде, където погледнете.
На базата на Porsche Cayenne Turbo, управлението на двигателя е препрограмирано, като в допълнение има нов спортен въздушен филтър, спортна изпускателна система и спирачна система на Brembo. На последно място, свръхлеки ковани джанти ADV.1 допълват пакета.
Изложението ще се проведе в Москва от 16 до 19 декември 2011 г.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив