Shelby Supercars променят своето име
Изпратена от SuperCars
Януари 29, 2012
Shelby Supercars (SSC) обявиха плановете си да приемат "нова корпоративна стратегия за самоличност, която по-ясно да ги идентифицира като производител на техния супер автомобил в Северна Америка." Като такава, компанията ще бъде известна като SSC North America.
Въпреки, че пресата е пълна с типичен маркетингов жаргон, истинската причина за промяната на името е спор с Карол Шелби Лицензинг и тяхното дружество майка Карол Шелби Интернешънъл. Както може би знаете, SSC е основана от Джерод Шелби, който няма никаква връзка с автомобилната икона Карол Шелби.
Както обясняват от SSC, "Сега е точното време да изчистим всички недоразумения, които от време на време се появяват, че имаме нещо общо с автомобилната легенда Карол Шелби или негови компании."
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Предстои публичен дебют на новото BMW M6
Изпратена от SuperCars
Януари 27, 2012
Според скорошен доклад от блога на BMW, дългоочакваното BMW M6 (F12) ще бъде разкрито пред медиите след месец. Очаква се M6 да направи своя публичен дебют малко след автомобилното изложение в Женева в началото на март.
M6 ще бъде със спортно окачване, карбоново-керамични спирачки и олекотени лети джанти. Автомобилът ще се задвижва от 4.4-литров V8 двигател от 552 к.с. и 680 Nm въртящ момент, комбинирани със 7-степенна M DCT трансмисия.
Според източници, това ще даде възможност на M6 да ускорява от 0-100 км/ч за 4.2 секунди.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
2025 Lincoln Continental EV може да стане реалност
Изпратени от SuperCars
Януари 23, 2012
Студентите Колин Бонатан и Джийо Ча са представили тези графики като предложение за изцяло електрически Lincoln Continental за 2025.Проектът е напълно подкрепен от компанията-майка на Lincoln, Ford.
Идеята стартира през лятото на миналата година, когато младите дизайнери започват да работят по тази футуристична концепция. Тя е била представена за длъжностните лица на американския автомобилен гигант и изглежда е имала положителен ефект. Служителите на Ford са я харесали толкова много, че създали умален модел на автомобила, показан на последното автомобилно изложение в Детройт.
0 Коментари
0 гласа, средно от 5
Porsche направи 100 000-натата бройка Cayenne II
Изпратена от Team SuperCars
Януари 21, 2012
Porsche обяви 100 000-то Porsche Cayenne от второ поколение. Юбилейният екземпляр слезе от производствената линия в Лайпциг, като също така отбелязва 10-годишнината на завода. В тази фабрика се произвежда и Panamera.
Поради голямото търсене на Cayenne и Panamera е добавена трета работна смяна, докато се подготвя значителното разширяване на завода.
1 Коментари
0 гласа, средно от 5
         
Архив