NISMO И WILLIAMS ADVANCED ENGINEERING ще си сътрудничат
Изпратена от Super Cars
Юни 28, 2013
NISMO И WILLIAMS ADVANCED ENGINEERING ще си сътрудничат в разработването на спортни серийни автомобили.

Nismo, спортно ориентираната марка на Nissan, и Williams Advanced Engineering, подразделение на Williams Group, подписаха споразумение за сътрудничество в разработването на спортни серийни автомобили.

Използвайки своя опит в сферата на аеродинамиката, симулацията и новите материали, Williams Advanced Engineering ще се присъедини към развойния екип на Nismo, който в момента работи по развитието на бъдещите Nismo продукти, които ще бъдат лансирани по света от 2014г.

Коментирайки новината, Шоичи Миятани, президент на Nismo, каза: "Nismo е марка, изградена върху над 30-годишен опит в моторния спорт, затова е ясно защо избрахме да работим по развитието на по-динамичните версии на нашите продукти с компания като Williams, която изповядва нашето собствено мислене и отношение. Williams има доказана история в създаването на автомобили за пътя, възползвали се от състезателна технология, и ние очакваме с нетърпение да стартираме това сътрудничество в подобен интензивен период на развитие за Nismo."

Сър Франк Уилямс, основател и тим шеф на Williams, добави: "Williams Advanced Engineering има история в създаването на доказали се в света високо динамични продукти. Това споразумение е особено вълнуващо заради амбицията и потенциала на марката Nismo. И двете страни споделят страст към състезанията и върховните технологии, и това сътрудничество ще ни даде възможност да работим в тясна връзка за разработване на автомобили, които ще бъдат в авангарда на автомобилната технология."

Nismo вече е добре познат на феновете на моторния спорт и спортните автомобили в Япония, както и на милионите гъймъри по света. Сега, Nismo е готов за ускорено световно влияние, подобрявайки репутацията на Nissan за иновация и вълнение с нова нова гама от спортни автомобили Nissan. GT-R Nismo ще бъде третия Nismo модел, следващ лансираните през тази година Juke Nismo и 370Z Nismo.

През февруари тази година, Nismo постави началото на нова ера в своето развитие като световна марка, откривайки новата си световна централа в Йокохама, Япония. Nissan обещава ускорен темп в представянето на още повече Nismo модели.

За Nismo
• Nismo, съкратено от "Nissan Motorsports", е спортното подразделение на Nissan и един от доставчиците на компанията на иновации и вълнение.
• Nismo предлага продукти на широк кръг клиенти за шофиране по пътищата, оборудвани с иновативна технология и висока динамика. Автомобилите Nismo предлагат вълнуващо шофиране с вдъхновена от моторния спорт аеродинамика и стилно оформление, подобрени характеристики на управление и несравнима маневреност.
• В света на автомобилния спорт, Nismo се състезава на най-високите нива в GT надпреварите и състезанията за издръжливост, каквито са японските Super GT Series и World Endurance Championships (WEC), както и снабдява отбори с двигатели, състезаващи се в „24 часа на Льо Ман“ и European Le Mans Series (ELMS). През 2012 Nissan GT-R спечели шампионата Super GT за втора поредна година.

За Nissan Motor Co., Ltd
Седалището на Nissan Motor Co., Ltd., вторият най-голям автомобилен производител в Япония, е разположено в Йокохама, Япония. Компанията е част от съюза Renault-Nissan. Разчитайки на повече от 267 000 служители в световен мащаб, Nissan продаде повече от 4,9 млн. и генерира приходи от 9,6 трилиона йени ($116,16 млрд.) за фискалната 2012. Nissan предлага широка гама от над 60 модела под марките Nissan и Infiniti. През 2012 Nissan представи Nissan LEAF и продължава да води мобилността с нулеви вредни емисии. LEAF, първият масово произвеждан изцяло електрически автомобил, е най-продаваният EV в историята.

За Williams Advanced Engineering
Williams Advanced Engineering е подразделение на Williams, което използва върховна технология и ноу-хау, създадени първоначално за Формула 1, и ги адаптира за широко комерсиално приложение.

Tова включва проектирането и производството на високо динамични автомобили, разработването на батерии и системи (маховици) за съхранение на енергия, комерсиални приложения на симулаторната технология за моторния спорт на Williams, инженерни консултации и услуги за внедряване на системи. Базиран в завода на Williams в Груув, Оксфордшайър, и Williams Technology Centre в Катар, Williams Advanced Engineering пренася най-доброто от Ф1 технологията в по-широкия свят.
0 гласа, средно от 5
Архив