„Божурище” приема II-ри кръг от драг шампионата
Изпратени от SuperCars
Август 29, 2012
Втори кръг от националния шампионат на драг рейсинг федерацията ще се проведе на писта „Божурище” на 2 септември. Ден преди това на 400-метровото трасе ще се проведат тестове, а времената ще се зачитат като квалификация. Състезателите ще дават времена за старта и в неделя от 7:00 до 10:00 ч, след което е началото на кръга в класовете А, В, С, „Стрийт”, FWD и D ( Дизел ).

„Очакваме всички топ автомобили от България. Рекордьорът на пистата Audi S1 с пилот Николай Златков и време 9,736 сек е потвърдил участие, пазим като изненада имената на други двама състезатели и машините им, които са в състояние да подобрят времето му. Шансове имат и колите на „Драг Пауър”, които вече записаха 10,040 сек”, коментира Георги Петров от Българската федерация по драг рейсинг.

В състезанието ще участват със своите отбори TST Racing, Overdrive, „Сливен драг тийм”, отправена е покана и съм Porsche Club България. Ще дойде и Иван Киров със своето Porsche 911 Turbo. Билетът за вход е 10 лв.

„Важно за посетителите е да знаят, че билетът включва безплатно замерване на времето за автомобил след края на състезанието. За подобна услуга в чужбина се заплащат 100 евро. Организацията ще бъде на много добро ниво, постарали сме се да изчистим всички проблеми и въпроси, които имало в предходни състезания. Очакваме голяма публика и нека не забравяме, че улиците не са писти”, пояснява още Георги Петров.
0 гласа, средно от 5
Архив