BMW патентова електрически турбокомпресор
Изпратена от Team SuperCars
Ноември 03, 2011
Идва ли края на турбо лага?
След месеци на спекулации, BMW съобщи, че е патентовал електрически турбокомпресор. Системата използва електрически мотор и серия от съединители, за да се сведе до минимум турбо лага (турбо закъснението).
Когато водачът натисне педала на газта, електрическият мотор развърта турбината до оптималните обороти на работа. Във времето, когато електромоторът не е необходим, той действа като алтернатор, за зареждане на акумулатора. Още по-интересно е, че когато това се случи, моторът предпазва турбината от твърде бързо развъртане, което елиминира нуждата от традиционния изпускателен клапан.
Още няма яснота кога BMW ще въведе технологията, но слуховете предполагат, че електрическото турбо ще се появи при следващото поколение на M3.
0 гласа, средно от 5
турбото: и като се износят четките на електромотора/100 000 оборота/мин. турбото ще замине щото няма клапан за разтоварване
18.11.2011 12:45
xaxa: Да си чувал за безчеткови мотори :D Статията е написана малко двузначно , но електрическото "турбо" фактически ще помага на конвенционалното такова при ниски обороти на двигателя само
29.01.2013 16:58
Архив