2019 McLaren GT

Британският производител McLaren представи своя най-нов и практичен модел – GT. Автомобилът е предназачен за движение в града и е изключително подходящ за дълги пътувания, благодарение на два багажника с обща вместимост 570 литра.

McLaren GT е създаден въз основа на монокока MonoCell II-T. Задната горна част е направена изцяло от карбон, което позволило внедряването на багажник с обем 420 литра. Двигателят и изпускателната система са поставени максимално ниско, за да може в багажното отделение спокойно да бъдат поставени комплект стикове за голф или ски.

В салона са използвани няколко вида кожа, включително нещо много рядко – кашмир. Задният багажник се управлява електрически и е обвит със специален сплетен материал от бронирани пластини. Предното отделение е с обем 150 литра, който е достатъчен за средно голям сак.

Видимостта при McLaren GT е значително подсилена, благодарение на стъклени стойки и допълнителни странични прозорци.

В централната част е поставен и двигателят – 4,0-литров V8, с мощност 620 к.с. и 630 Нм въртящ момент. Той работи съвместно с 7-степенна автоматизирана скоростна кутия SSG. Ускорението от 0 до 100 км/ч се осъществява за само 3,2 секунди, до 200 – за 9,0 секунди, а максималната скорост на движение достига 326 км/ч.

Суперколата вече се продава по целия свят, като цените стартират от 187 750 евро.

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

Галерия:

Видео:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.