Skip to content
Начало » 2019 Aston Martin AM-RB 003

2019 Aston Martin AM-RB 003

Aston Martin използва автоизложението в Женева, за да представи концептуалния AM-RB 003. Футуристичният автомобил е създаден с участието на Red Bull Advanced Technologies (RBAT), както са и моделите Valkyrie, Valkyrie AMR Pro и AM-RB 001.

С преминаването към серийно производство, това ще стане третият модел на британската компания със средно разположен двигател. Освен това AM-RB 003 ще разполага с технологии, взети директно от Формула 1, както и със революционна запечатана маслена система Nexcel, чрез която смяната на маслото става за по-малко от 90 секунди.

Дизайнът е повлиян от Valkyrie, като основното, което го отроява са новите предни и задни светлини. Купето е от олекотен карбонов монокок, снабден с активна аеродинамика и подвижни елементи, сред които впечатляващото задно крило. То използва технологията FlexFoil от NASA, променяща притискателната сила на автомобила и за пръв път използвана в автомобилната индустрия.

Достъпът до салона на Aston Martin AM-RB 003 е значително улеснен благодарение на LMP1 врати, които се отварят напред, заедно с част от покрива. Обстановката отвътре е меко казано космическа.

По отношение на задвижването е известно, че колата ще разчита на новоа генерация хибриден V6 турбо двигател, техническите данни на който ще бъдат съобщени на по-късен етап.

Галерия: